fbpx
gyakran ismételt kérdések

Hivatalos: Tehetséggondozó intézmény
Kevésbé hivatalos: Önszerveződő diákszerv, gyakorlati versenyképes tapasztalatokra fókuszál egyetem mellett
Szakkoli = Önszerveződés + Közösség + Szakmaiság

Magyarország első, és jelenleg egyetlen kifejezetten kommunikációval, és annak határterületeivel foglalkozó szakkollégiuma.

A tagságunk létszáma áltagosan 20-30 fő között mozog.

Bármennyire is ellentmondásos lehet a név alapján, a kommON tagjai nem laknak együtt – leginkább az intézményi formánk, szervezeti felépítésünk miatt viseljük a szak”kollégium” megnevezést. Kolis tagjaink részére viszont lehetőségünk van egy szobába/szintre való elhelyezést kérnünk a Wigner Jenő Kollégiumban.

Továbbá, a BME E épületében van lehetőségünk több termet is használni közös munkrára, előadások és oktatások szervezésére (de mesegik, hogy egymáshoz szervezünk programokat).

A szakkollégium legfőbb döntéshozó szerve a Közgyűlés, ahol megválasztjuk az Elnökséget, akik a gördülékeny munkáért felelnek. A vezetőség öt tagból áll: Elnök, Alelnök, Kreatív vezető, Szakmai vezető és Közösségi vezető, akik egy-egy csoportért felelősek. A Kreatív csoport felel a szakkollégium arculatáért, külső és belső kommunikációjáért, a kurzusaink a Szakmai csoport szervezésében valósulnak meg, a szakkolit pedig a Közösségi csoport tartja össze csapatépítők és táborok segítségével.

Nem. A BME-n van a székhelyünk, itt található az „anya-tanszék”, de bármely budapesti egyetem vagy főiskola hallgatója lehet kommON-os!

Nem. Minden aktív vagy passzív, alap- vagy mesterszakos hallgatót szívesen látunk, legyen szó bármilyen szakról, aki érdeklődik szakterületeink után!

Lényegében semmi sem tiljta vagy korlátozza, milyen más tevékenységet végezhetsz a kommON mellett, így a válasz erre egy „igen”, de javasoljuk, hogy számold át az időbeosztásod, mert mint a legtöbb öntevékeny szervezet, a kommON is igényel némi időt.

Minden őszi és tavaszi félév elején tartunk tagfelvételi időszakot számos bevonó eseménnyel tarkítva. Az akutális programokért és dátumokért keresd fel a tagfelvétel menüpontot (katt ide)!

A CV és motivációs levél beküldése után egy felvételi beszélgetésre hívunk be, majd egy feladatsorral mérjük fel szakmai tudásodat. Az utolsó lépcsőfok a bevonó tábor, ahol a szakmai szempontok mellett közösségi oldalról is értékeljük a jelentkezőket.

Minden félév elején tartunk tagfelvételt, ekkor tudtok jelentkezni hozzánk.

Jövő februárban leszünk 10 évesek. Hamarosan ünneplünk! 🥳

A kommON-ban nincs tagdíj – tagjaink számára minden szakmai programunk ingyenes.

Egyes táboroknál előfordul, hogy a megfelelő színvonalú szálláshely biztosításához egy minimális (néhány ezer forint körüli) hozzájárulást szoktunk kérni. Ezen túl semmi egyéb anyagi kötelezettséggel nem jár a szakkolis élet nálunk. 

Tagjaink nem kapnak fizetést, hiszen a szervezet önkéntes alapon működik. Értékes, piacképes tudást viszont annál többet!

Konkrét óraszámot nem lehet meghatározni, hiszen a feladatok mennyisége időszakonként változik. A kommON annyi idő, amennyit ráfordítasz: minél többet teszel bele, annál többet fejlődsz!

hello@kommon-szakkollegium.hu

BME E épület 703. terem

1111 Budapest, Egry József utca 1.

kommON logó
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

hello@kommon-szakkollegium.hu

BME E épület 703. terem

1111 Budapest, Egry József utca 1.