fbpx
ismerj meg minket

Mi vagyunk Magyarország első, és jelenleg egyetlen kommu-
nikációs szakkollégiuma, amely 2012-ben alakult.

Egy kreatív és tehetséges egyetemistákból álló
közösség, akik elsősorban a kommunikáció,
valamint annak határterületei iránt érdeklődnek.

melyek ezek a területek?

mi az a
szakkollégium?

Egy tehetséggondozó szervezet, a felsőoktatási rendszer sajátos intézménye. Célja kiegészíteni az egyetemi képzés során szerzett tanulmányokat piacképes tudással és gyakorlati tapasztalattal. Tagjait összeköti olyan személyekkel, akik sikeresek és tapasztaltak a szakma különböző területein.
Öntevékenyen működik, a tagság felel a  fenntartásért. Összetartó közösséget teremt, ahol hasonló érdeklődésű, ambiciózus hallgatók ismerik meg egymást, értékes szakmai kapcsolati hálót kialakítva ezzel.

mit csinálunk a kommON-ban?

Kurzusokra, workshopokra, tréningekre járunk, előadásokat és közösségi programokat szervezünk, kreatív anyagokat – cikkeket, grafikákat, bejegyzéseket – gyártunk, csapatépítőn fújjuk ki magunkat, évente többször táborozunk, és mindeközben nagyon nagyon jól érezzük magunkat.

A kommON-ban nincsenek specifikus követelmények: az egyetlen fontos dolog, hogy összegyűjtsd a bentmaradáshoz szükséges pontszámot, ezt pedig megteheted oktatásokon való részvétellel, szervezői munkával, csoportban ellátott feladatokkal, és még sok sok egyéb teendővel.

a mindennapi munka három
csoportban történik

Közösségi Csoport

A Közösségi Csoport feladata a szakkollégium belső közösségi életének működtetése. A tagság nyilvántartása és a ponttábla vezetése mellett a HR-folyamatokban is illetékesek. A Közösségi Csoport szervezi a rendszeres csapatépítő programjainkat, valamint az ő hatáskörükbe tartozik a szakkollégiumi év egyik legnagyobb közösségi eseménye, a nyári tábor megszervezése is - a félévente megtartott bevonó táborok mellett.

Kreatív Csoport

A Kreatív Csoport – a másik két csoport kreatív ügynökségeként működve – felel a szakkollégium marketing- és PR-tevékenységéért, így az ő felelősségeik közé tartoznak például a közösségi médiabeli jelenléttel kapcsolatos feladatok, beleértve a szövegírást, a különböző grafikák elkészítését, az eseményeken való fotózást, és a hírlevelek elkészítését, vagy épp az időszakos vagy állandó kampányok koncepciójának megalkotását, és azok megvalósítását.

Szakmai Csoport

A Szakmai Csoport a szakkollégiumi oktatásért valamint a magas színvonalú szakmai életért felelős. A csoport workshopokat, tréningeket, nyilvános előadásokat, kurzusokat, konferenciákat szervez annak érdekében, hogy a szervezet tagjai - egyes esetekben pedig külsős érdeklődők is - aktuális, releváns, piacképes ismereteket szerezzenek a kommunikáció különböző területeiről.

Bevonó hétvége (2020 ősz)

Tagságunk olyan társadalom-, gazdaság- és bölcsészettudományi karos hallgatókból áll, akik elkötelezettek szakmai fejődésükben, és olyan tudás megszerzésére törekszenek, ami túlmutat az egyetemi kereteken.
Aktív tagságunk általában megközelítőleg 30 főt számlál: ez javarészt a BME, ELTE, BGE és PPKE hallgatóit foglalja magába.

elnökség

A szakkollégium élén az Elnökség áll, amelynek öt tagja van: a két társelnök és a három csoport (kreatív, közösségi, szakmai) vezetője. Az Elnökség rendszeresen ülésezik – a gyűléseken értékeli az elmúlt időszak eseményeit, megtárgyalja az aktualitásokat, döntéseket hoz a mindennapi működéssel és fejlődéssel kapcsolatban.

Az Elnökség gyűlései a teljes tagság számára nyilvánosak, a témákhoz bármely aktív tag hozzászólhat. A szabályos működést a Felügyelőbizottságunk ellenőrzi.

CE8495C4-5718-47D5-9B7F-783FCE316571 - Katalin Puha

Puha Katalin

társelnök

kommon.elnok@gmail.com

amanda

Bócz Amanda

társelnok

kommon.elnok@gmail.com

Tablókép (2) - Kinga Pakot (1)

Pakot Kinga

kreatív vezető

kommon.kommunikacio@gmail.com

zoe

Tabajdi Zoé

szakmai vezető

kommon.szakmai@gmail.com

hello@kommon-szakkollegium.hu

BME E épület 703. terem

1111 Budapest, Egry József utca 1.

kommON logó
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

hello@kommon-szakkollegium.hu

BME E épület 703. terem

1111 Budapest, Egry József utca 1.