miért érdemes jelentkezni?

Szakkollégiumi tagnak lenni számtalan előnnyel jár. Az egyetemi képzést kiegészítő gyakorlati tudást, kapcsolatrendszert, összetartó közösséget és különféle szakmai programokat kaphatsz a tagsággal. Az itt elvégzett munkát ösztöndíjakhoz, Erasmus-jelentkezéshez is beszámítják, valamint a szakmai munka a munkaerőpiacon is előnyt jelent majd. Ez egy inspiráló közeg, ahol a téged érdeklő témákban fejlődhetsz.

tudj meg többet a kommON-ról

ki jelentkezhet?

Ha a média, a marketing, a kommunikáció világa iránt komolyan érdeklődsz vagy ha fejlesztenéd, kipróbálnád magad ezeken a területeken, várjuk jelentkezésedet! A kommON kommunikációs szakkollégiumnak bármely egyetem hallgatója tagja lehet, aki rendelkezik nappali hallgatói jogviszonnyal. Tagjaink között műszaki, gazdasági, de még orvostudományi területről is vannak hallgatók a kommunikáció szakosok mellett.

mennyi munkával jár?

A szakkollégiumban pontrendszer működik, a tagok minden szakmai, szervezői és közösségi tevékenységért kapnak pontot. Az első félévben legalább 90, később legalább 100 pontot kell gyűjteni, hogy aktív tag maradhass. Egy kurzus elvégzése kb. 40 pontot ér, munkacsoporton belüli munkáért 50 pontot kaphatsz, a közösségi események 2-10 pontot érnek.
Egy kurzussal, egy munkacsoport munkájában való részvétellel és néhány csapatépítéssel már biztosan bent maradsz, de a saját szakmai fejlődésed miatt érdemes minél többféle programra benézni.

a felvételi folyamat

A szakkollégiumba minden félév elején tartunk tagfelvételt. A jelentkezéshez nincs más dolgod, mint önéletrajzodat és motivációs leveledet elküldeni az alábbi címre februás 20-ig:
kommon.hr@gmail.com

Először egy személyes beszélgetésre hívunk majd be, ahol elmesélheted, hogy ki vagy, és téged mi érdekel a kommON-ban. Itt természetesen neked is lehetőséged van bármiről kérdezni minket.

Március 1. és 3. között tartjuk a bevonó táborunkat, ahol részletesen megismerheted a szakkollégium tagjait, az új jelentkezőket és a kommON működését is. Itt mi is látjuk, hogyan dolgozol csapatban, hogyan oldasz meg problémákat. A táborban játékos feladatok, brainstorming és rövid tájékoztatók vannak napközben, este pedig közösen játszunk, szórakozunk. A tábort igyekszünk kötetlenre és szórakoztatóra szervezni, de nem gólyatábor – nem lesznek megalázó feladatok vagy szívatások, azért tartjuk, hogy kölcsönösen megismerjük egymást.
Ha nem tudsz eljönni a táborba, akkor egy rövid feladatsort küldünk majd, ennek alapján döntünk a felvételről, így ha a közösségi oldalad nem is, de a szakmai hozzáállásod le tudjuk mérni.

A tábor után értesítünk arról, hogy felvettünk-e a kommON csapatába. Ezután résztvehetsz minden kommON-os programon.

kérdésed maradt?

Keress minket bizalommal emailben, küldj üzenetet Facebookon, instagramon!

kommon.bme@gmail.com

FacebookInstagramLinkedIn